dimarts, 31 de març de 2009

CADÍ. Via Teixonera. 17 març 2009.

Aquest març està essent intens pel que fa activitat alpinística... aquesta és la primera, i encara que ja fa uns dies, amb aquest bon hivern-primavera que portem..segur que encara es pot fer.
Va ser una bona sortida de grup( dos cordades lluc-Laia i Xavi-Albert), i encara que era dia primaveral total a la goulottes es mantenia tot sec i fresc. Perfecte, no queien pedres....i deuria ser una sort ,pq al llarg de tota la via es veien les restes dels bombardejos sobre les pentes de neu en dies anteriors!!!!
En tot cas una via esplèndida de 350 m ...on tots els llargs s'han d'escalar i tenen quelcom....sincerament no semblava que escalessim al Cadí!!! Ens varem liar una mica al llarg clau (llarg 5 o 6), depenent si empalmem el flanqueig a esquerres del llarg anterior. En el llarg clau, entrar per xemenia de dreta i flanquejar a esquerres una mica abans de que la xemenia es posi vertical. Anem a buscar la canal evident a esquerra....quan no sabem com passar i en prou feines podem treure el cap per veure que hi ha a l'altre banda....Ostres!!! pitó salvador!!!!! ...però si voleu una bona ressenya aneu al blog de l'Oscar que és qui ens va donar el xivatasso!!!
Naltros vem tardar unes 8.30 h per la via, sense presses però sense pauses. Per baixar...caminant per la feixa a esquerres que et porta a la canal Estana. Rapell de 25 m al final.