dijous, 8 de gener del 2009

MALAVAL. del 2 al 5 de gener.



Aquests dies abans de Reis, amb el David Graells hem escalat a la zona de Malaval amb condicions força acceptables. Amb acusada inversió tèrmica al fons de la vall, al matí, teniem uns -9 º però a les vies...la cosa era molt més agradable. En general no hi ha molta neu i aquesta és dura.
El dia 3 de gener vem fer Orgasme ( 4+, 280 m) bones condicions. Foto dreta.
També es veia força bé...però potser una mica més dura del normal Phantasme (5,200).
Dia 4 de gener ens varem posar a la Lerie ( 5+, 250) i vem fer el primer mur ( 3 llargs), com és cara sud, va començar a sortir el sol....i la dutxa era un bon espectacle!!! La prudència mana..i cap abaix!!!..A més, per darrera venien uns gavatxos bastant sobrats de totes dues coses ( d'escalada i d'actitud) que ja no feien molt amena l'escalada. Aquest dos van continuar pujant.....això de les condicions bones és, a vegades, tant subjectiu...
El dia 5 de gener ens disposavem a escalar supreme dimension a la zona del grand clot...però preparant material a peu de cotxe, veiem una cordada a peu de via!!!! Merda!!!! Com que això d'apretar la penya i menjar glaç de la cordada de dalt no ens va gaire...marxem a una altre banda i fem dues casacades més curtes que estant bé: Adrenaline rush i una altre del costat. Les dues de 4 i uns 90 m.
També dir que la zona cara nord de Les freaux i la Grave es veia tot format, molts cotxes per escalar a la zona del tunel, i a la Grand Clot esta casi a punt...però li falta un punt encara. De les Galands no hi ha ni rastre.






4 comentaris:

SEVIDE ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
SEVIDE ha dit...

Salut!!
Bona piada! Felicitats per les vies.
Teniu més fotos??
Per fi, una de les poques piades que es poden veure al blogticulos que no sigui d'escalada en roca... una llàstima. Sempre m'agrada veure piades d'alpinisme i gel...

Albert ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Albert ha dit...

Merci!!!! De fotos...si preguntes per l'última sortida a Malaval...vaig tenir problemes amb les piles de la càmera i només tinc aquestes dues de certa dignitat.
A infohielo he vist unes quantes piades d'allà dalt de fa una setmana.
Apa, a escalar!!!