dilluns, 26 de gener de 2009

PUIGMAL DE LLO. 25 de gener de 2009

El diumenge 25 de gener, el Jesús i jo, varem pujar al Puigmal de LLo per la vall de Llo. Dia esplèndid....qui ho diria que el dia abans, estar aquí, deuria ser un infern de vent i neu!!!!
Aprox: La pista està més o menys oberta fins després de les gorges del Segre ( no feu cas de cartell al inici que diu pista tancada), just en un pont on la pista canvia de vessant (1640 m). Des d’aquí ja ens podem calçar els esquís o posar cadenes i pujar amunt...però aquí hem vingut a esquiar!!!

L’ascens el fem pels boscos de Llo (vessant est) fins arribar a l’ample carena que ens porta fins al cim. Ascensió fàcil, suau....i totalment sols!!!

El descens ja és una altra cosa, la neu es dura i crosta...però sembla que aquesta aguanta el nostre pas. Els cantells dels esquís no paren de gemegar amb aquest neu dura...i un va encadenant girs...desitjant que no es trenqui la neu crosta....
Atenció hi ha un error en el mapa ALPINA hivernal de Núria. En el descens pel clot del Segre recomanen, just abans de la zona boscosa, flanquejar a la dreta i baixar pel clot de font blanca. NOOO, ERROR!!!! Barranc amb bosc espès que es va encaixonant, tallat per dos petits talls de roca que ens fan descalçar els esquis. Llavors et retrobes amb al riu encaixonat del clot del Segre i has de remuntar per baixar pels pendents de l’esquerra.

Total, un merder. Millor baixar directament tota l’estona pel clot del Segre i un cop entres al bosc passar al vessant est, sempre un mica per sobre del riu. Aquesta opció està marcada a l’Alpina com l’opció més tècnica i complicada...?????