dijous, 3 de novembre del 2011

Via Ginat a les DROITES. 1 de Nov.


Com una premonició d'allò que malauradament passarà el 20-N, tot els astres coincideixen per a Les Droites. Bones condicions a la paret, aproximació amb poca neu i finestra de bon temps per aquest pont de novembre...Pos cap allà!!...i com naltros ( Xavi, Ramon i Albert), uns quants alpinistes internautes més. Internete pa lo bueno i pa lo malo!!!
Aprox a refu: Quina il·lusió!! El telefèric de Lognan i Grands Montets tancats!!! 1500m de desnivell de regal en l'aprox...buff!! Com a mínim ara "fardarem" de principis: qui agafa remontadors no és alpinista ni na!!! Ups, no....que de baixada varem agafar el trenet de Montenvers. Bé, deixem els principis per un altre dia. Simplement saber que desde finals de setembre a desembre, el telèferic està xapat. Tren Montenvers obert.
Refu argentiere: Reformat, mantes, estufa, llum..un luxe vaja!!
Xavi a les rampes a mitja paret
Via: Bones condicions amb algun tram de gel dur, però esporàdic. Això sí, piolet tracció de dalt a baix. La rimaia es passa bé. Agafem la llengua que baixa de la Colton i a mitja alçada goulotte diagonal a esquerres ( algun tram mixte fàcil). Anem a parar al "nevero" central i d'aquí a encadenar resalts-cascades fins a corredor final que porta al collet. Naltros vam començar tard, deixant passar tot el seguici, érem tres i no som unes fletxes= arribem al collet ja de nit.
Descens: Més de deu ràpels agònics pel corredor, roca dolenta, corda que s'embolica ara aquí, després allà. Preneu-vos-ho amb filosofia. Per cert, últim rapel baixant a mà esquerra just al arribar a la glacera. Ens servirà per passar la rimaia. D'aquí baixem a cap a Montenvers amb les primeres llums com uns autòmats que pensen..birra, birra!!!

P.D: Una cordada que venia de la Colton i tb pillava amb descens nocturn, ens comenta que la Colton estava amb gel rotllo mirall. Info no contrastada amb altres cordades. També es veien llums a la Linceul de les Jorasses.

5 comentaris:

Alfonso Gaston ha dit...

felicitats, heu "tachat" a una paret impresionant, una de les vies de gel mes maques hi ha als alps.

Albert ha dit...

Merci, la veritat, feia anys que la teniem en el punt de mira. Però meteo, condicions o feina no ens havien deixat!!!!!

luc ha dit...

Bé bow. una altre a la saca. quant de temps s'ha fet pregar!!!!
ara que nos quiten lo vailado.
Apa ens veiem.

Jordi ha dit...

Hola Albert, com vareu trobar la baixada, perillosa en el corredor per estar molt sec?? i la rimaya??

Albert ha dit...

Hola jordi,

la baixada estava molt seca de neu. Roca dolenta, rapels pesats i una mica precaris....vaja, paciència i anar tirant corredor avall. La rimaya de baixada esta força bé. Amb el últim rapel es passa per sobre.