dilluns, 9 de maig del 2011

Gran Diedre a Pic de Valletes.
Un hivern suau i curt, primavera que a dies sembla estiu....els piolets ja fa setmanes que no veuen la llum i els somnis immediats parlen de roca calenta. Però un parell de piades a infohielo i les noticies d'un a parell d'alpinobolgaires alerten de condicions sorprenents a Valletes . No m'ho puc creure, ja l'he fet unes quantes vegades aquesta aprox. L'Última aquest mateix hivern...fent la clàssica de Punta Vinyola del pal....la faig estigui com estigui!!!!! Entre birres ja podem parlar de l'autèntic i solitari que era l'alpinisme abans d'internete però ja et dic que jo no hauria pensat a pujar a principis de maig cap allà en aquesta primavera estival!!!...si ens queda per aprendre!!!! El Ramon, que s'introdueix en això del goulotisme, no dubte en apuntar-se!!! Aquest s'apunta a un bomaberdeo!!!Tot quadra,...menys la meteo és clar, tot no podia ser. És igual, no podem perdre el que pot ser l'última oportunitat de la temporada i així va ser, crec. Dissabte ens llevem tapat i mig nevant, conec bé el camí i la baixada, decidim seguir. No fa fred, neva i pedrega suaument i a intermitències. Fem el primer llarg, tot regalima bastant...i de cop la neu es converteix en pluja!!! Vaya tela!!! Com que estava bastant vem formada varem seguir i la varem acabar, però la cosa es desfeia per tot arreu. La isoterma 0 deuria estar per sobre 3000m ja que al cim plovia igual!!!...i no va parar fins arribar al cotxe amb tot mullat fins als calçotets, però contents de poder fer aquesta gran clàssica del nostre pirineu oriental tant imprevisible!!!
Altres piades i topo a: Jugando en la Montaña, i Benvinguts al Paradís.
Material: Friends del alien verd al camalot del tres opcional, tascons, 2-3 cargols i algun pitó porsiaca. Hi ha bastants pitons a la via.
Naltros vam utilitzar alien verd,groc, vermell, tascons, camalot del 2 i dos cargols en tres llargs llargs però el tema pot variar bastant depenent condicions.

2 comentaris:

laura pi ha dit...

Enhorabona per la via! carai quina diferencia de condicions en tant sols una setmana de diferencia. Nosaltres vam trobar els llargs de goulotte molt generosos de gel, en canvi el darrer amb gel testimonial al limit per traccionar. Just a l'inverres de vosaltres pel que veiem a les fotos.
Segurament la pluja que vareu patir ha estat el punt i final per ser escalada a l'hivern i ves a saber fins quant...

bones escalades!

Albert ha dit...

A partir d'aquest setmana suposo que ja és tractarà d'ascens estival, jeje!!!