dimecres, 11 de març del 2009

Canal de l'Àliga ( SERRA DEL CADÍ)

Aquest diumenge 8 de març varem anar la canal de l'Àliga ( Serra del Cadí) el Pol Ribe, la "fiera"i jo....tot i que la "fiera" es va quedar a Estana, que ja va fer prou en portar-nos fins allà.
Va ser un dia primaveral total, durant la nit en prou feines va glaçar...i durant els dia força caloreta.

Aprox: Traça oberta fins a peu de canal Estana i sobre acumulació de neu pols-primavera fins a peu de via ( neu fins a la cintura).

Via: Canal en excelents condicions...fins i tot masa. Neu força dura de dalt abaix. Primer ressalt quasi inexistent ( 4 m de piolet tracció). Segon ressalt 10-15 m com a molt, gel i neu dura, tot en piolet tracció. Tercer resalt? com a molt a la sortida es posa a 60-65 durnat 10 m en neu porexpan i poca cosa més. Un cop al petit collet sota el cim pujem per la vessant Nord-Est, Est en pendents de 50º com a molt fins al cim.

Descens : Dos opcions, tornar fins al collet hi baixar per la feixa que porta a la canal Estana, Rapel de 25 m al final d'aquesta. Atenció amb alguna placa de vent o sobre acumulació de neu al feixa que porta a la canal i en la canal pròpia( és l'opció que varem fer naltros). Segona opció, desde cim carenejar direcció oest fins canal Cristall.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Ja m'agrada que la gent aprofiti la traça que tant ens va costar...

La canal està fantàstica!

Albert ha dit...

Pos la veritat...suposo que va ser una bona suada!!! A naltros ens va anar de perles fins al peu de la canal estana!!jeje!!!